Lifecoach - Wandelcoach - Voice Dialogue

Coaching

De enige plek waar je de wereld kunt verbeteren is bij jezelf. Overal waar je gaat neem je immers jezelf mee, met alle mogelijkheden, maar ook met vooroordelen en beperkingen die je voor jezelf hebt gecreëerd. Durf te werken aan jezelf, groei en stap uit je comfort zone, vaak is coaching een klein zetje in de rug om het later zelf te kunnen oppakken.

Als je altijd jouw omgeving de schuld geeft van de problemen die je telkens weer tegenkomt en nooit eens de verantwoordelijkheid neemt, dan kan er sprake zijn van projectie, namelijk het ontkennen van bepaalde eigenschappen of emoties van jezelf en zelfs het verdringen ervan.

Coaching helpt je daarbij om van een afstand te kijken naar je eigen gedachten en gevoelens maar ook om daadkrachtig te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag en acties. Je krijgt beter zicht op je eigen patronen en hoe je deze zou kunnen doorbreken.

Daarbij is het natuurlijk belangrijk om te durven kijken naar jezelf, naar je eigen innerlijke proces maar ook naar de relaties die je met collega’s of vrienden hebt. Wanneer je aan je persoonlijke innerlijke groei gaat werken en daardoor anders in het leven gaat staan, verandert automatisch je omgeving mee en leg je de basis voor een tevreden en gelukkig leven.

Yo4coaching gaat een serie gesprekken met je aan. Als coach zal ik je begeleiden om stap voor stap het gewenste resultaat te bereiken. Je wordt gestimuleerd het heft in eigen handen te nemen en weer in beweging te komen. Het uitgangspunt is het doel wat jij wilt bereiken. Jouw hulpvraag wordt in het eerste intakegesprek, die kosteloos is, helder gemaakt. Er wordt gekeken naar jouw verwachtingen, naar wie je bent, wat je denkt maar vooral hoe je je voelt.

Je wordt aangemoedigd om uitdagingen aan te gaan, obstakels te overwinnen en in actie te komen.

Vertrouwen en openheid zijn hierbij de basisprincipes. Yo4coaching zorgt daarbij voor een goede warme sfeer waarin respect, privacy en geheimhouding vanzelfsprekend zijn.

Tarieven
Wat kan je verwachten van Yo4coaching?

Persoonlijke ontwikkeling en een groter bewustzijn. Sterker in je schoenen staan. Meer in jezelf geloven. Minder het gevoel geleefd te worden door je omgeving. Meer voor jezelf opkomen. Een beter inzicht in (terugkerende) problemen. Meer zelfvertrouwen. Een positiever zelfbeeld. Betere persoonlijke– en werkrelaties. Meer plezier in wat je doet en in wie je bent. Hervinden van enthousiasme, passie en creativiteit.

Voorbeelden waar je coaching voor kunt inzetten:
 • Bredere bewustwording
 • Acceptatie/aanvaarding
 • Vergroten van het (zelf-)vertrouwen
 • Onderzoeken van de eigen identiteit
 • Makkelijker keuzes willen maken
 • Makkelijker grenzen aan willen geven
 • Wat kan je? wat wil je?
 • Spanningen/problemen op het werk of binnen een (vriendschaps-)relatie
 • Stress verschijnselen veroorzaakt door een constant hoge werkdruk en/of het eigen perfectionisme
 • Bij beslissingen vooral beren op de weg zien
 • Moeite hebben met het nemen van (de eigen) verantwoordelijkheid
 • Geen "nee" durven zeggen
Voice Dialogue

De theorie van Voice Dialogue gaat er van uit dat je als persoon niet uit één maar uit een heleboel ikken bestaat, ook wel subpersonen genoemd, die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten. Het is leerzaam en leuk om zo naar jezelf te kijken, en het biedt een aantal voordelen. [lees verder]

Verlies & Rouw

Ik ga jullie een kijkje laten nemen in mijn rouwproces en inzichten die ik heb opgedaan in de training begeleiden bij Verlies & Rouw. Deze kwetsbaarheid deel ik met jullie zodat jullie er iets uit kunnen meenemen voor jezelf en je eigen rouwproces. Maar ook voor mijn eigen proces want het opschrijven is voor mij ook een deel van verwerken dat Rouwarbeid heet! [lees verder]

Wandelcoaching

De natuur is onze gespreksruimte. Het programma van wandel coaching helpt bij het zoeken naar de balans of een nieuwe richting in je werk of je leven. Wandelen stimuleert immers de linker en de rechter hersenhelft en zorgt dat het denken meer in balans komt met het voelen. [lees verder]

Coachhond Boef

Boef is een Australian Labradoodle met een allergie vriendelijke vacht. Hij is nu nog in opleiding, maar later als hij goed getraind is, mag hij in een coachsessie als co-begeleider meecoachen. Af en toe mag hij al bij een coachsessie aanwezig zijn om te leren rustig te blijven als het vrouwtje aan het coachen is of om een cliënt te steunen of gerust te stellen. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg met de cliënt. [lees verder]


Copyright © Yo4Coaching Bleiswijk, Lansingerland
All rights reserved | Algemene Voorwaarden