Wie ben ik?


Ik ben Yolanda van Laviere en sinds 2011 begonnen met een eigen praktijk in Wandel & Life coaching die gevestigd is in Bleiswijk in de gemeente Lansingerland.

Hieronder kan je lezen waarom ik hiermee begonnen ben, wat mijn beweegredenen zijn en waar ik in geloof.

Waarom ben ik gaan coachen?

Ook ik kreeg te maken met levensvraagstukken zoals;

Wie ben ik? Is dit alles wat ik bereikt hebt tot nu toe? Kan ik meer uit mijn leven halen? Wat wil ik, en wat kan ik? Wat zijn mijn talenten? En hoe ga ik dit bereiken?

Na enige research om mijzelf te ontwikkelen en om aan mijn innerlijke groei te gaan werken en mijn eigen spiegels voor te houden, kwam ik bij de Academie voor Counseling en Coaching terecht. Na het eerste jaar van de basisopleiding aan de A.C.C. merkte ik dat het coachen mij goed lag. De modellen en theorie die ik daar leerde en de feedback die ik zelf kreeg was een goede aanvulling voor mij op het empathische vlak en hierdoor besloot ik voor mijzelf te beginnen als coach.

Door op een veilige, warme manier de cliënten te woord te staan, krijg ik vaak als feedback te horen dat ik cliënten snel op hun gemak stel, waardoor zij hun verhaal durven toe te vertrouwen en zij zichzelf open durven te stellen.

Door het lezen van veel vakliteratuur, en het volgen van trainingen, zoals in 2016 Voice Diaologue begeleider en Speels Coachen van Berry Collewijn en Lex Mulder blijf ik mezelf ontwikkelen op het gebied van coaching.

Het belangrijkste vind ik om mensen te helpen beter naar zichzelf te leren kijken, zich bewust te worden van hun eigen gedrag en zo aan hun hulpvraag waarvoor zij komen, te gaan werken.

Als je aan je persoonlijke ontwikkeling gaat werken, zoals het bewuster naar je verantwoordelijkheden kijken en het opsporen van je blinde vlekken dan maak je een persoonlijke groei mee. Wat je de rest van je leven kan helpen, om beter met je problemen om te gaan, of daar zelfs helemaal van af te komen.

De stap naar een coach, is namelijk al de eerste stap naar je persoonlijke groei. Je hebt besloten om aan je problemen/oude patronen te gaan werken en je bent je er bewust van dat het je hindert in je persoonlijke leven.

Samen gaan we dieper op de problemen, lees uitdagingen in.

Ik probeer je daarin sturing te geven en begeleid je in het proces, door bepaalde modellen te gebruiken en meer naar binnen te kijken, naar het gevoel.

Vergeet niet dat alle oplossingen in jezelf zitten, soms diep verborgen, maar ieder mens bezit de kracht om ergens sterker uit te komen, maar daarvoor moet je je eerst bewust worden van je eigen gedrag, de keuzes die je maakt (of niet maakt) in je leven. Iedereen is immers verantwoordelijk voor zijn eigen geluk ook jij!

Door mijn praktijk klein te houden en dit parttime te doen heb ik de mogelijkheid om veel aandacht aan mijn cliënten te geven wat een vereiste is voor een goede coach.

Persoonlijke ontwikkeling, inzicht, groei en balans zijn mijn sleutelwoorden en zijn mede bepalend geweest voor waar ik nu sta in mijn leven. Zelf ben ik altijd benieuwd geweest naar hoe ik nu het optimale uit mijn leven kan halen en kan doen waar mijn passie ligt, in zowel mijn werk als in mijn privéleven.

En die passie heb ik gevonden in het coachen…

Yolanda


Opleidingen & Trainingen

alle opleidingen en trainingen
Wandelcoaching

Het programma van wandelcoaching helpt bij het zoeken naar de balans of een nieuwe richting in je werk of je leven. Wandelen stimuleert immers de linker en de rechter hersenhelft en zorgt dat het denken meer in balans komt met het voelen.

De natuur zorgt voor het stimuleren van het creatief proces hetgeen leidt tot nieuwe inzichten. Wandelend gaan we aan de slag met de vragen die je bezighouden.

lees verder
Tafeltje Ont-dekje

Tafeltje Ont-Dekje, bestaat uit meerdere workshops die leiden naar meer geluk, succes en zelfvertrouwen in jouw leven. Tafeltje Ont-dekje is ontstaan om een ieder te laten proeven van oplossingsgerichte coaching. Maar ook om mensen met elkaar te verbinden en om van elkaars verhaal te leren. In deze training geeft ik je inzichten en handvatten mee op een luchtige manier vanuit mijn hart. Waardoor je gaat nadenken over jezelf en hoe bepaalde situaties anders te gaan aanpakken.

lees verder
In 6 stappen meer zelfvertrouwen

Ik heb veel inzicht en kracht verkregen om vooruit te blijven kijken, vooral het coachmodel ‘De bus van ikken’ heeft mij veel inzichten gegeven. Door de aanpak van coach Yolanda, de rust, warmte en professionaliteit geef ik de gehele training een 8.

Door de uitstraling van Yolanda weet zij een groep "vreemde" mensen tot een team te vormen die met interesse en aandacht naar ieders verhaal luisteren.

lees verder

Yo4Coaching Promotie Video

Tafel Ont-dekje

Copyright © Yo4Coaching Bleiswijk, Lansingerland - All rights reserved. | Design by Xenodesign