COACH YO

Ik ben Yolanda en sinds 2011 begonnen met een eigen praktijk in Wandel & Life coaching die gevestigd is in Bleiswijk in de gemeente Lansingerland. Hieronder kan je lezen waarom ik hiermee begonnen ben, wat mijn beweegredenen zijn en waar ik in geloof.

Waarom ben ik gaan coachen?
Op mijn veertigste kreeg ik te maken met levensvraagstukken zoals: Wie ben ik? Kan ik meer uit mijn leven halen? Wat wil en wat kan ik? Wat is mijn passie? Waar gaat mijn hart van in de fik? Waar sta ik blij voor op, elke dag weer? Waar maakt mijn hart een huppeltje van? Waar gaan mijn ogen van sprankelen?

Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten? En hoe ga ik die het beste benutten?
Na enige research om mijzelf te ontwikkelen en om aan mijn innerlijke groei te gaan werken en mijn eigen spiegels voor te houden, kwam ik bij de Academie voor Counseling en Coaching terecht. Na het eerste jaar van de basisopleiding aan de A.C.C. merkte ik dat het coachen mij goed lag. De modellen en theorie die ik daar leerde en de feedback die ik zelf kreeg was een goede aanvulling voor mij op het empathische vlak en hierdoor besloot ik voor mijzelf te beginnen als coach. Door op een veilige, warme manier de cliënten te woord te staan, krijg ik vaak als feedback te horen dat ik cliënten snel op hun gemak stel, waardoor zij hun verhaal durven toe te vertrouwen en zij zichzelf open durven te stellen.

Door het lezen van veel vakliteratuur, en het volgen van trainingen, blijf ik mezelf ontwikkelen op het gebied van coaching. Door de jaren heen merkte ik in mijn praktijk dat veel mensen een nog onverwerkt verliesstuk bij zich dragen, soms van heel lang geleden, rouw kent immers geen einde, en dat eigenlijk nooit echt verwerkt hebben. Bijvoorbeeld verlies van gezondheid na een ernstige ziekte of corona. Midden in een scheiding zitten, afscheid moeten nemen van een baan, verlies van dierbare door overlijden, afscheid nemen van vriendschappen of het verlies van een huisdier. Om jullie nog beter te kunnen begeleiden in Rouw & Verlies* heb ik hier een intensieve training in gevolgd. Het belangrijkste vind ik om mensen te helpen beter naar zichzelf te leren kijken, zich bewust te worden van hun eigen gedrag en zo aan hun coachvraag waarvoor zij komen te gaan werken. Als je aan je persoonlijke ontwikkeling gaat werken, bewust naar je eigen verantwoordelijkheden durft te kijken en je daadkrachtig weet op te stellen dan maak je een persoonlijke groei mee. Door de manier waarop ik coaching inzet, word je je bewust van je gedrag en pas dan kan je jouw gedrag ook daadwerkelijk gaan omkeren. Ik probeer je daarin een zetje in de rug te geven en begeleid je in jouw proces, door bepaalde coachmodellen te gebruiken, door het inzetten van de methode Voice Dialogue**  in combinatie met Speels Coachen***  en meer naar binnen te kijken, naar jouw gevoel. Vergeet niet dat alle oplossingen in jezelf zitten, soms diep verborgen, maar ieder mens bezit de kracht om ergens sterker uit te komen. Door het doorlopen van 1 van mijn coachtrajecten leer je je bewust te worden van je gedrag, de keuzes die je maakt en al je obstakels te overwinnen. Iedereen is immers verantwoordelijk voor zijn eigen geluk ook jij!

Door mijn praktijk klein te houden en dit parttime te doen heb ik de mogelijkheid om veel aandacht aan mijn cliënten te geven wat een vereiste is voor een goede coach. Zelf ben ik altijd benieuwd geweest naar hoe ik mijn allermooiste leven kan leven, keuzes durft te maken vanuit mijn hart en uit te vinden waar mijn passie, mijn levensvreugde ligt. En die passie heb ik gevonden in het coachen van jou.

De mens is oneindig in zijn mogelijkheden en is altijd in ontwikkeling. Coaching levert hieraan een krachtige bijdrage.

Wil jij de allermooiste versie van jezelf worden?
Boek hier een vrijblijvend intakegesprek  of reserveer  alvast jouw plekje voor 1 van mijn coachtrajecten.

Warme groet Yo

* 5 Daagse training Begeleiden bij Verlies & Rouw Juli 2020 | Systemisch Coachen
** Basistraining Voice Dialogue 2016 |
*** 12 Daagse training Speels Trainen & Coachen met Voice Dialogue 2017

Doktersassistente kindergeneeskunde, 49 jaar

Yolanda is een betrokken, goed luisterende coach. d.m.v. verschillende coachsessies daagt zij je uit om veel over jezelf te weten te komen. Ik ben heel blij dat ik bij haar geweest ben. Sta veel steviger in het leven en heb meer vertrouwen gekregen dat het goed komt. Iedere coachsessie is weer anders en afgestemd op mijn behoeftes, daarom is dit coachtraject zo mooi en verhelderend. Ik heb mijn eigen pad gevolgd wat soms best spannend was. Door de cirkel van betrokkenheid en de ‘busvanikken’ heb ik leren loslaten waar ik totaal geen controle over had. De combinatie Voice Dialogue met speels coachen heeft mij zulke mooie inzichten gegeven, dat ik dit coachtraject nooit meer zal vergeten. Het is voor de rest van je leven.

Dank je wel lieve Yo

Intake?BedrijfsfilmAgenda
error: Deze content is beveiligd!