Speels Coaching

Vaak beperkt coachen zich tot praten. Maar het kan ook anders. In deze coachsessies gaan we vooral doen. Speels coachen veronderstelt een open en speelse houding. Zowel van de begeleider als de cliënt. Het gaat uit van actief bezig zijn met durf. Je gaat met humor spelen mét de werkelijkheid. In plaats van over situaties te praten spelen we ze uit. Met het doel om jou op een open, sprankelende, speelse en actieve manier tegemoet te treden. Yo4coaching haalt de cliënt letterlijk uit de stoel, we maken gebruik van de ruimte om ons heen. Dat kan zowel in mijn wandelcoachsessies als in mijn eigen coachpraktijk.

Zie hier het voorbeeld van de bus van ikken die we met behulp van wat stoelen uitzetten tot jouw Bus.

Ook buiten gaan we aan de slag met verschillende coachmodellen en Voice Dialogue, soms teken je een bus op straat, de andere keer sprokkel je wat takken in het bos en leggen we daar de bus mee uit. We gaan niet denken maar doen!

Speels coachen met de Raket van Succes

De Raket van Succes is een mooi model en voorbeeld om jouw uitdaging of beslissing die je moet nemen om jouw droom te kunnen verwezenlijken in de toekomst. Op weg naar de toekomst of jouw doel komen we obstakels(die vervelende beren) tegen, de zogenaamde rode weg. Gelukkig passeren we ook jouw hulpbronnen, op de groene weg. En welk symbool neem je onderweg mee om jouw doel te behalen? Samen bekijken we hoe het voelt om op de stoel van jouw toekomst te zitten.

Door deze manier van coachen, laat ik je helemaal in de beleving gaan van jouw coachvraag. Waardoor je zodra je de deur uitstapt weet hoe je jouw situatie voortaan gaat aanpakken. Want alles wat je beleefd hebt en beeldend is gemaakt blijft veel langer hangen dan een gewoon coachgesprek aan tafel. Wil je deze manier van coachen ervaren?

Boek dan een van mijn coachtrajecten.

Intake?BedrijfsfilmAgenda
error: Deze content is beveiligd!